Blog

Aanpassing tarief digitaal bestand downloaden

Sinds 2006 maak ik gebruik van de online fotobesteldienst Oypo om foto’s aan te bieden aan de bezoekers en deelnemers aan evenementen in de breedste zin van het woord. Eerst hadden wij een uitgebreid aanbod, ook voor afdrukken, maar door de hedendaagse ontwikkelingen is dit teruggebracht naar het downloaden van een digitaal bestand en/of bestanden.
Het downloaden van een digitaal bestand heeft ook zo zijn voordelen, zie hieronder.

1: Je werkt een beetje mee aan het milieu, want er hoeft geen papier meer gebruikt te worden voor je afdrukken. Ook heb je geen last meer van verzendkosten, want deze zijn vrij recent 1-8-2023 door Oypo verhoogd van € 2,95 naar € 3,29

2: Je kunt op den duur een heel archief aanleggen van jouw digitale bestanden.

3: Jouw digitale bestand kun je als bureaublad achtergrond gebruiken zonder dat je eerst de foto in moet scannen of zelf moet fotograferen.

4: Het werkt makkelijk en eenvoudig bij Oypo om het betreffende bestand of bestanden te downloaden. Oypo rekent € 0,75 voor het klaarzetten van de digitale bestanden, daar kan ik verder niks aan veranderen.

5: Foutjes en beschadigingen behoren tot het verleden, want er hoeven immers geen afdrukken meer verstuurd te worden.

6: Als fotograaf kun snel inspelen op de behoefte. Is een event niet interessant qua verkoop dan ga je er een volgende keer niet weer heen. Scheelt clicks op mijn camera en een hoop werk.

7: Daarom heb ik besloten om dit nieuwe tarief aan te houden voor het downloaden van het digitale bestand van wat je anders aan een afdruk kwijt zou zijn.
En dat tarief is als volgt opgebouwd: € 2,50 voor een afdruk van 10x15cm glans/mat en de verzendkosten € 3,29 is in totaal € 5,79 ->(Download van het originele bestand (JPG), voor eigen gebruik (één foto).
In dit tarief zit alles verwerkt zoals het gebruik van de professionele apparatuur om een fotoreportage te maken, het nabewerken met Photoshop en/of Lightroom.
De onkosten voor benzine, hapje en drankje en soms het verkrijgen van toegang tot een event. Ook het plaatsen van de foto’s op Oypo is niet gratis als je zoals Sportief Assen een Oypo Pro account hebt.

Daarnaast ook nog de goedkopere versie voor € 1,98 ->(Download fotobestand lage resolutie, voor webgebruik op je persoonlijke website of eigen social media (één foto).

En nog een kleine mededeling:
Ik doe het op vrijwillige basis en doorgaans hoeven verenigingen geen vergoeding aan mij als fotograaf te betalen, de verdienste haal ik dan uit de verkoop van de foto’s. De vereniging wordt mooi in het zonnetje gezet en de sport wordt positief uitgedragen door het online plaatsen van foto’s (die dan besteld kunnen worden) en een mooi berichtje erbij.
Dus voor beide een win-win situatie.
Interesse? Neem gewoon eens contact op met Gino van Sportief Assen

Ook zie ik regelmatig dat men af en toe niet begrijpt waar je een foto zoal voor mag gebruiken, dit ondervang ik daar ook mee. Je mag doen met de foto wat je wilt (binnen het toelaatbare wel te verstaan). Wederverkoop is ten strengste verboden en wordt indien opgemerkt bestraft, dus pas daar mee op!
Ook mag de foto niet commercieel ingezet worden voor reclame doeleinden en dergelijke.
Wil je dat graag, neem dan eerst contact op met de fotograaf.
Naamsvermelding van de fotograaf bij online gebruik van de foto(‘s) is verplicht in de vorm:
Foto Gino Wiemann
De namen en websites Sportief Assen en Sportief Drenthe zijn onderdeel van Gino Fotografie en ICT
En als laatste er wordt op digitale bestanden geen restitutie verleend.
Wij doen ons uiterste best om een zo goed mogelijk product aan te leveren, maar ik ben geen machine en er kan dus wel eens een foutje insluipen.
Veel plezier op deze website en met het bekijken en eventueel bestellen van de gemaakte foto’s van jouw sportieve prestatie(s).

Met sportieve groet,
Sportief Assen,

Gino Wiemann (Gino Fotografie en ICT),
Nog lid van de NVJ tot 1-1-2024
O.v.v. van schrijf en/of typefouten

To Top
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: © Gino Fotografie en ICT