BMX

BMX regio 1 wedstrijden FC Unitas 19 juni 2021

FC Unitas Regio 1 wedstrijden 19 juni 2021

Op 6 juni 2021 werd ik door Sieger Everts benaderd en werd ik gevraagd om een fotoreportage te komen maken van de Regio 1 wedstrijden op het terrein van bij Wielercentrum Noord.
Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken, want ik stond weer te popelen om een leuk sportevent vast te leggen. Op zaterdag 19 juni omstreeks 11 uur zouden de trainingen beginnen en op 12 uur ongeveer zouden de wedstrijden plaatsvinden.
Zoals altijd maak ik de dag van te voren mijn spullen voor elkaar, batterijen opladen voor zover dat nog niet gebeurd was, geheugenkaartjes leegmaken en daarna de tas inpakken zodat ik de volgende dag zo weg kon gaan met alle fotospullen die ik denk nodig te hebben.
Om iets voor 11 uur hebben we ons gemeld bij de ingang van FC Unitas, binnen gekomen even een lekker bakkie koffie genuttigd en Sieger en Jitse even goedendag gezegd.
Overbodig om te zeggen denk ik, maar alles gebeurde met inachtneming van de nog geldende RIVM regels.
Na de koffie ons gemeld bij het secretariaat en hesje in ontvangst genomen en bandje voor de herkenbaarheid. Daarna naar de baan getogen om een mooi plekje te zoeken, het was al weer even geleden, de laatste reportage was ergens in september van 2020.
Voor deze reportage wilde ik mijn Canon EOS R een uitproberen met een Canon 70-200 2.8 L IS USM, deze camera maakt prachtige beelden, maar ik was in het bijzonder benieuwd naar de tracking mogelijkheid die deze mirrorless camera heeft. Dat de eye tracking goed werkt met portretten, dat wist ik al, maar met sport activiteiten was dit een mooie uitdaging.
Iets na 12 uur begonnen de wedstrijden en na een aantal manches werd er een pauze ingelast om even wat te drinken en de baan weer wat nat te spuiten.
De wedstrijden duurden tot ongeveer 16:00 uur en toen weer huiswaarts gekeerd. En was eigenlijk ook wel blij dat ik nu weer even rust had ūüôā Je loopt wat af op zo’n dag, heuveltje op, heuveltje af en ook het plekje bij de bochten is goed voor de kuitspieren, maar het blijft een leuk plekje om foto’s te maken.
Bij thuiskomst de foto’s direct teruggezet naar de pc en ingelezen in Lightroom, daarna hapje eten en genieten van de voetbalwedstrijden van EK2021. ’s Avonds ook nog een wedstrijd gekeken en daarna mocht het lampje wat mij betrof wel uit.
Vandaag weer verder gegaan met de foto’s en de resultaten zijn wel aardig. Over de tracking mogelijkheid ben ik niet tevreden, althans niet met sport activiteiten. Ik heb geen controle over het te volgen object of ik doe nog iets verkeerd, dat kan natuurlijk ook.
Om een voorbeeld te noemen, als ik een BMX’er in beeld heb dan wil ik die graag blijven volgen met de tracking, maar als er dan opeens een andere rijder voorbij gaat dan gaat de tracking die persoon volgen en dat wilde ik dus niet.
De volgende keer dus maar weer gewoon op de oude vertrouwde manier. Eigenlijk denk ik ook dat deze tracking daar niet voor bedoeld is, maar wilde het gewoon eens even proberen met de Canon EOS R

Bekijk hieronder de foto’s die ik maakte afgelopen zaterdag 19 juni 2021 van de Regio 1 BMX wedstrijden bij FC Unitas

FC Unitas bedankt voor de gastvrijheid en graag tot een volgende keer!!

NB: Geen zin om alle foto’s door te bladeren?
Geef in het zoekveld je stuurbordnummer door en hij vind alle foto’s van jou!

To Top
Translate ¬Ľ

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: © Gino Fotografie en ICT