• ma. mei 20th, 2024

Eext kijkt uit naar 93e editie Concours Hippique

  • Home
  • Eext kijkt uit naar 93e editie Concours Hippique

Tijdens Concours Hippique Eext 2024 komen cultuur, paardensport en ontmoeting weer op een bijzondere manier samen. Ieder jaar rondom Pinksteren verandert Eext in een bruisend paardensportdorp. Met als spectaculaire afsluiter van het concours; de grote prijs op Pinkstermaandag.

Dressuur en show

Het Nationaal Concours Hippique begint dit jaar op vrijdag 17 mei. Deze dag staat in het teken van de dressuur. ’s Ochtends gaan de Z-rubrieken van start. Daarna is het de beurt aan de subtoppers. Op vrijdagavond vindt de officiële opening van het 93ste Nationaal Concours Hippique Eext 2024 plaats. Na een dag vol subtop dressuur wordt het publiek getrakteerd op betoverende küren op muziek tijdens zonsondergang. Deze indrukwekkende vertoningen worden afgewisseld met spectaculaire shows uit diverse disciplines binnen de hippische sport. De presentatie van deze avond is in handen van Arvin Mulder. De aanvangstijd is 19.30 uur en de toegang is gratis.

Springen

Zaterdag 18 mei komen de springers aan bod. De klasses 1.10 t/m 1.35 meter worden verreden. Zondag 19 mei staat wederom in het teken van de springsport. De klasses 0.80 t/m 1.10 meter paarden zijn dan aan de beurt. Ook worden de ponyklasses deze dag verreden.

Pinkstermaandag

De slotdag van het concours; Pinkstermaandag is het meest afwisselend en aantrekkelijk voor het publiek. De klasses 1.20 t/m 1.40 meter paarden verschijnen in de piste. De grote prijs van het 1.40 meter is maarliefst €750,-! De enveloppe met €750,- ligt klaar voor de snelste in de barrage. Tussendoor komen de tuigpaarden en Hackneys in piste. Het concours wordt afgesloten met een gezellige Afterparty in de tent met DJ Sebas. Iedereen is welkom van 17.30 tot 21.30 uur, de entree is gratis.

Foto: Maurice Vos CHEEXT 2023
Foto credits: Maurice Vos CHEEXT 2023
Translate »