• za. jun 22nd, 2024
EK Solo Loppersum 8 juni 2024 afgelast - © Gino Wiemann

Wat jammer, wat jammer….de weergoden gooiden ook vandaag roet/ in het eten en kon de EK Solo en zijspannen niet verreden worden.
Het is een kleibaan en klei laat niet gemakkelijk water door en dat heeft dan als resultaat dat de baan te nat en dus ook te glibberig word.
Tijdens de briefing met de rijders werd een en ander besproken en werd de start al uitgesteld van 17:00 uur naar 18:00 uur. Wat ik erg mooi vind is dat de organisatie en leiding en natuurlijk ook de rijders geen enkel risico willen lopen met een ‘onveilige' baan.
De baan an sich is niet onveilig, maar door de regen kon er gewoon niet gereden worden, veiligheid voor alles hoorde ik regelmatig en terecht!
Op een bepaald moment werd er toch besloten om te gaan rijden, maar dat was helaas van korten duur. Twee manches en al twee rijders onderuit, toen was het eigenlijk al duidelijk. Ook buienalert gaf weer aan dat er weer een stevige bui aan zat te komen.
Toen ik weer wat sputters voelde heb ik mijn fotoapparatuur weer ingepakt en zijn we weggegaan. Wij waren nog maar net onderweg en toen begon het weer behoorlijk te regenen.
Dit seizoen wordt een beetje gekweld door de regen, ontzettend jammer. Morgen kan er niet alsnog worden gereden omdat het op een zondag is en er niet gereden kan worden in . Hoe de selectie nu gaat plaatsvinden is nog onduidelijk.
De gemaakte foto's zijn terug te vinden op Google foto's, klik daarvoor HIER om naar de fotopagina te gaan.

Gert-Jan en vrijwilligers ik hoop dat jullie alsnog een beetje kunnen genieten van de echte originele Drentse krulworst aangeboden door en graag tot volgend jaar!!


Translate »