Grasbaanraces

Internationale grasbaanraces Aduard 8 juli 2023

Internationale grasbaanraces Aduard 8 juli 2023 - © Gino Wiemann

Het was voor ons al weer even geleden dat wij bij de grasbaanraces in Aduard waren. In de tijd dat wij in Zuidhorn woonden zijn we er regelmatig geweest en ook bij de drafbaanraces.
Het is een bijzonder mooie baan en tevens de langste van Nederland met zijn 800 meter.
Helaas vond ik het voor mij als fotograaf een beetje jammer dat er maar beperkte ruimte was rondom de baan om foto's te maken.
Zeker met dit prachtige en zonnige weer moet je erg opletten met de stand van de zon.
Het was mogelijk om langs de beide lange zijden te staan als publiek, wat natuurlijk hartstikke mooi is. Maar de hoge boarding bemoeilijkt het voor mij als fotograaf in ieder geval behoorlijk om foto's te maken. Gelukkig kon ik met mijn polsbandje bij de VIP area komen en kon ik dankzij mijn telelens nog acceptabele foto's maken, maar zoals gezegd was het wel beperkt.
Ik kon ook naar de andere kant (marathon afstand lopen) maar dan had ik de zon direct in mijn lens en dat is niet fijn.
Dus na een kleine twee uurtjes toch maar weer huiswaarts gekeerd. Ik weet nog uit de periode toen wij in Zuidhorn woonden dat er een mooie verhoging (talud) was van waar je best aardige foto's kon schieten. Wellicht wordt dat nog aangepakt in de toekomst.
Ik stond zelf ingedeeld in het 4de tijdvak om op het middenterrein te mogen om foto's te maken, maar het was vandaag ontzettend warm en dat vreet energie, dus dat heb ik niet meer afgewacht. Vroeger (toen ik nog jong was 🙂 ) kon ik er wel wat beter tegen dan de warmte (lees hitte) van tegenwoordig.
Dus deze keer geen compleet verslag maar wel aardige foto's kunnen maken vanaf het punt ver voor de 3de bocht en het rechte stuk naar de finish.
Volgende keer beter zeg ik dan maar.
Gert Kraima en organisatie, dank voor de gastvrijheid en ik hoop dat de echte Drentse worst gesmaakt heeft. Voor uitslagen en dergelijke verwijs ik graag weer naar de website van Baansportfansite.
Bekijk hieronder een kleine impressie van een hete Internationale in . De resterende foto's komen weer tot het eind van de maand op Google foto's te staan. Voor meer foto's van en speedway races check het menu hierboven of klik op deze directe link naar de foto's op de online fotobesteldienst (pagina opent in nieuw venster).

Hoogtepunten

To Top
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.