Kitesurfen

Kite surfers weer actief op Meerwijck – Kropswolde

Kite surfers op Meerwijck Kropswolde - Gino Fotografie

Onze vakantie is afgelopen maandag begonnen en we doen dit jaar wat tripjes in eigen land.
En vaak hoef je helemaal niet ver te rijden om bij leuke activiteiten te komen. Het weer leek vandaag goed af en toe een paar sputters regen maar verder zou het mooi weer worden met een stevige wind.
Dus wat doe je dan, je gaat op zoek naar surfers en/of kite surfers. Ik ben regelmatig naar Hoek van de Bant geweest op Lauwersoog, maar elke keer als we daar kwamen, geen surfer te bekennen.
Of we hadden net de pech dat het eb was en dan heeft het ook geen zin natuurlijk 🙂
Maar vandaag zijn we met goede moed naar Meerwijck gegaan en daar aangekomen zagen we direct al een paar kites in de lucht hangen YESSS.
Voor mij was het echt de eerste keer dat ik kite surfers IRL heb gezien en heb ook eerst gewoon staan kijken naar de verrichtingen en een praatje gemaakt met een kite surfer die net aan de wal/strand was gekomen.
Daarna een leuk plekje opgezocht en toen kon de pret beginnen. Heel snel kwam ik er al achter dat ik de verkeerde camera had meegenomen. De combi Canon 7D MKII met Canon 100-400 MKII is een prima combinatie, maar hiervoor was het dus niet geschikt.
Volgende keer de andere camera een fullframe meenemen. Waarom vind ik deze combi niet goed?
Omdat ik dan niet het hele beeld kan pakken met een crop camera. Het kan wel, maar dan zijn de kite surfers zo ver weg dat je alleen nog maar een klein poppetje ziet.
Het mooie is dan wel dat je zowel de surfer en de kite in beeld krijgt, want dat wilde ik graag.
Een volgende keer maar eens een andere manier proberen. Zoals gezegd het was de eerste keer en dan moet ik dat soort dingen even uitvogelen. Deze zomer ga ik er zeker nog eens naar toe!
To be continued zeg maar.
Bekijk hieronder de beelden die ik vanmiddag maakte.

Hoogtepunten

To Top
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.