• ma. mei 27th, 2024
Bauke Mollema Tocht 2014

Sinds een paar weken ben ik weer aan het trainen voor de in 2023. Eerst was ik bezig op de hometrainer, gewoon zo'n huis tuin keukending waar je op zit en fiets, niet zo leuk dus.
Een paar weken geleden werd ik door een mede wielrenner geattendeerd op Zwift en het gebruik van een trainer, nou dat leek mij ook wel wat.
Na wat speuren op het Internet kwam ik bij Fietsen en Koffie in Assen uit. Ik had, omdat ik hierin beginner ben, nog even om wat advies gevraagd en aan de hand van dat advies heb ik de Tacx® Flow Smart trainer gekocht.
In het begin er even wat gedoe mee gehad, want deze trainer wordt zonder bluetooth adapter verkocht, omdat de verkoper ervan uitging dat elke pc/laptop wel bluetooth heeft, nou mijn pc dus niet.
Op zoek gegaan naar een goede bluetooth adapter en gevonden, dus op naar huis en proberen maar….helaas functioneerde niet naar behoren en gelukkig had ik van te voren de afspraak gemaakt mocht het niet werken dan graag retour.
Dat laatste was geen probleem en terug gebracht, dus nu moest ik op zoek naar een alternatief.
Na nog meer zoeken kwam ik bij een ANT+ adapter en aangezien veel van de apparaatjes op mijn racefiets ook ANT+ zijn die aangeschaft en dat was een schot in de roos.
Alles werd gedetecteerd en ik kon nu eindelijk beginnen met trainen en dat heb ik geweten. Het was door omstandigheden vorig jaar niet mogelijk om op de racefiets te gaan rijden, maar dat is nu verleden tijd en ben ik goed gemotiveerd om op de fiets te stappen.
Ik volg de aanwijzingen van Zwift en neem de Watopia routes als training/workout. Als eerste heb ik de FTP gedaan, zodat op een eenvoudige manier je conditie cq wattage gemeten word als ik het goed begrepen heb.
Ik begon met een FTP van 102W, de keer erop werd het al bijgesteld door Zwift naar 106W en gisteren na een 1,5 week trainen op de Zwift zat ik al op 139W, dat gaat dus al de goede kant op.
Je begint rustig aan met korte routes en dat vind ik voorlopig prima, wil het ook langzaam opbouwen en niet meteen over de top gaan.

Mijn training is als volgt:
Maandag: Zwift training
Dinsdag: Wandelen voor het ontbijt
Woensdag:Zwift training
Donderdag:Wandelen voor het ontbijt
Vrijdag:Zwift training
En die doe ik dus nu elke week om mijn conditie weer op peil te krijgen zodat ik volgend jaar weer eens een keertje de Bauke Mollema Tocht kan gaan rijden op .
Het weekend houd ik rust en doe ik andere dingen zoals het fotograferen van de voetbalwedstrijden van VV LEO.
Fietsen.

Woon jij in de mooie wijk Marsdijk in Assen en vindt jij fietsen op een racefiets ook leuk, maar wil je niet gebonden zijn, maar gezellig recreatief fietsen op een racefiets neem dan eens contact met mij op via het contactformulier op deze site, whatsappen mag ook, die wordt straks op de website geïnstalleerd.
Wie weet kunnen wij wat afspreken om in het nieuwe jaar op de racefiets te stappen en leuke ritjes maken en als doel de tocht gaan maken?

En hieronder de finish bij in Groningen, deze keer had ik de 65km gedaan en ga in 2023 voor de 110km 🙂

Gerelateerd bericht

Translate »