• do. mei 23rd, 2024
Dutch Open Grass Track Vries 13 april 2024 and the winners are... - © Gino Wiemann

14 april 2024 begon wat kouder dan tijdens de races van de Jeugd en Nationalen op 13 april. Maar gelukkig heb je daar de middelen voor om je toch warm aan te kleden.
Zoals altijd waren wij ruimschoots op tijd en hebben we een mooi plekje gevonden om foto's te maken van van de in .
Voordat ik ook maar 1 foto had geschoten ben ik op zoek gegaan naar Gert Feunekes, want elk jaar neem ik wat lekkers mee voor de vrijwilligers. De ene keer zijn het een paar echte Drentse droge worsten, maar deze keer had ik een tweetal Drentse krulworsten meegenomen. Even lekker bij een drankje, toch?
Even een praatje gemaakt en toen de mannen van even opgezocht voor de planning van het middenterrein qua fotografen.
Er waren vandaag weinig fotografen aanwezig, dus had ik in principe alle vrijheid, wel in overleg natuurlijk.
Daarna werd omstreeks 12:45 uur het openingswoord gedaan en iedereen verwelkomd en konden de rijders de baan op komen voor de rijdersvoorstelling.
Met veel gejuich en gezwaai werden deze gladiatoren van de begroet door het aanwezige publiek.
Na de rijdersvoorstelling konden de zijspannen direct aan hun eerste serie beginnen en mijn ogen/lens was speciaal gericht op het kersverse duo van Detzboy Racing int. sidecarteam (Wheels Detz) met de nieuwe bakkeniste Bridget Portijk.
Ook andere coryfeeën kwamen aan de start, Romano Hummel, Dave Meijerink, Nigel Hummel, Henry van der Steen…het was weer een mooi vol rijdersveld.
Ik stond in een mooie bocht om foto's te maken, maar die bocht heeft ook zo zijn ‘nadelen' want je moet als fotograaf niet bang zijn om kluiten modder en zand over je heen te krijgen. De camera is inmiddels weer spic&span, maar dit terzijde.
Het mooist vind ik zelf als ze haast plat door de bocht gaan en een spoor van zand achter zich aan krijgen, dat kan spectaculaire foto's met zich meebrengen.
Het was een mooie, maar ook vermoeiende dag voor mij. Maar tsjongejonge wat was het weer mooi!!
In mei staat er weer een race in mijn agenda, die van Eenrum op 26 mei aanstaande.
De foto's zijn weer op verschillende manier te bekijken en voor de liefhebbers tegen een kleine vergoeding te bestellen via de online foto besteldienst van Oypo, klik daarvoor HIER.
Ook heb ik ze weer op Google foto's geplaatst met het welbekende logo van .
Tot ziens bij een volgend baansport event!

Translate »