Motorsport

International Dutch Championship 19 tm 21 augustus 2022

IDC racing TT-circuit 21 mei 2022 - © Gino Wiemann

IDC ORGANISATIE

Het International Dutch Championship is ontstaan uit OW Cupraces welke sinds 2013 werden georganiseerd, voor 2013 werden KNMV Cupraces georganiseerd.
In 2021 zijn de OW Cupraces opgegaan in het International Dutch Championship, het IDC kampioenschap. Door de klassenstructuur bieden IDC races deelnemers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en door te groeien in de motorrace. Breedtesporters en topsporters ondersteunen elkaar in hun ontwikkeling.
In het International Dutch Championship worden de rijders in twee klassen 600cc en in drie klassen 1000cc ingedeeld. Alle klassen worden gescheiden door klasselimiettijden. Omdat de rijder in verschillende klassen kan rijden ervaart iedere rijder competitie en plezier op haar / zijn eigen niveau. De rondetijden op het TT Circuit Assen in de verschillende klassen variëren van 1.39.0 min. tot 2.12.0 min.

PROFESSIONALITEIT

Tijdwaarneming, technische controle, medische aspecten, race-control, baancommissarissen het is allemaal aanwezig bij IDC races. Jarenlange ervaring met organiseren van races in het binnen- en buitenland hebben ervoor gezorgd dat wij als organisatie weten wat er nodig is om een spannende en sfeervolle competitie te organiseren.

INTERNATIONAL DUTCH CHAMPIONSHIP

De klassen waar in 2022 gestart kan worden zijn:
– Dutch Superbike
– Dutch Supersport
– Dutch ProClass 1000
– Dutch ProClass 600
– Dutch SportClass 1000

Bron: IDC Racing

Aankomend weekend ben ik weer te vinden op het van Assen om de IDC vast te leggen, het International Dutch Championship is dit jaar voor zover ik weet voor de tweede keer dit jaar aanwezig in Assen.
Het beloofd prachtig weer te worden, dus zal ook weer van verschillende plekken langs het circuit foto's maken om weer een zo mooi mogelijk beeld van de races te krijgen.
Hieronder nog enkele foto's van de IDC races in mei van dit jaar.

Foto's van de vorige en huidige editie van zijn HIER te bekijken en/of te bestellen.

To Top
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.