• do. mei 23rd, 2024
Mini Events tour 27 november 2022 - © Gino Wiemann

Afgelopen zomer naar Gennep geweest om de 4 daagse vast te leggen langs de route en 's avonds met lieve vrienden pannenkoeken gegeten in Plasmolen. Tijdens dit gesprek kwam de Mini Events toertocht ter sprake en Jean Pierre nodigde mij uit om hier aan deel te nemen, als bijrijder wel te verstaan.
Waarom als bijrijder, heel simpel, ik heb geen 🙂
En wat is er nu leuker dan je de gehele dag rond te laten rijden in een prachtige nieuwe Mini Cooper S!!
Omdat Jean Pierre in Nijmegen woont (mijn geboortestad), hadden we afgesproken dat hij de avond ervoor naar Assen zou komen, want dat scheelt toch ongeveer 2 uur rijden op de dag zelf.
De 27e november op tijd opgestaan en na ontbijt richting Hotel Aduard gereden waar inmiddels al een behoorlijk aantal Mini's stonden geparkeerd.
Bij binnenkomst in even bakkie koffie en thee genomen en links en rechts even kennis gemaakt met de deelnemers en wat ook erg leuk was, kom ik daar Hink Jan Apotheker tegen 🙂 Hink Jan neemt interviews af bij basketbalclub DONAR en verzorgt van alles en nog wat bij de club, maar dit terzijde 🙂
Tegen 10:30 uur ongeveer werden er nog even wat spelregels verteld door Emile van en daarna naar de auto's om aan de Mini Events te beginnen.
Helaas zat het weer wat tegen, regen en motregen gedurende de hele dag, maar wat een prachtig gezicht om alle Mini's weg te zien rijden en in colonne achter elkaar aan te rijden.
Het leuke vond ik de mooie route door mijn oude provincie Groningen en we zijn ook nog door onze oude woonplaats Zuidhorn gereden.
Daarna door de landerijen en mooie binnen weggetjes, de eerste stop en plaspauze was in Pieterburen bij de zeehondencrèche, daar konden mensen heen, maar we zijn doorgelopen naar een gezellig café in het dorp om even een lekkere kop koffie en thee te nuttigen.
Omstreeks 13:15 uur zijn we weer vertrokken om richting het tweede rustpunt te gaan, dit was restaurant de Eemshaven, maar dat duurde nog even, we waren net weer onderweg.
De regen en motregen bleef een beetje roet in het geheel gooien, maar daar heb je natuurlijk geen grip op.
We zaten lekker warm in de Mini van Jean Pierre en wie doet je dan wat, toch?
Helaas was er ook een Mini met panne, dat kan ook tijdens zo'n tour gebeuren, maar met vereende krachten werd de Mini naar het restaurant gesleept. Hier heb ik geen foto's van, want was druk bezig om de Mini's op de parkeerplaats te fotograferen.
Na de versnaperingen en het delen van de ervaringen onderweg werd de Tour voortgezet richting Van der Valk bij Hoogkerk.
Daar werd door iedereen afscheid genomen en keerde iedereen huiswaarts of ging naar het hotel voor een diner of om hier nog even te overnachten om de dag erna de reis naar huis te maken.
Ik vond het heel bijzonder om dit eens een keertje mee te maken en vond het erg gezellig.
Mooi volk die Mini's 🙂 🙂
Bekijk hieronder een kleine impressie van de Mini Events Groningen Tour die op 27 november 2022 werd verreden in Groninger .
Helaas door de motregen veel foto's ook door de voorruit moeten maken, maar desondanks een leuke impressie van deze toertocht.


Translate »