Blog

Sla een andere weg in

Sportief Assen

Een mooie kop van het bericht ‘Sla een andere weg in
En waarom sla ik een andere weg in?
Het valt mij enorm op dat het na de pandemie steeds moeilijker wordt om een fotograaf te ontvangen.
Aanvragen doe ik altijd keurig netjes via de reguliere wegen, maar steeds vaker krijg ik de mededeling dat er geen accreditatie verleend kan worden omdat ik niet voor de media werk.
Aan de bezoekersaantallen op Sportief Assen zal het niet liggen denk ik, want de website wordt steeds beter en beter bezocht.
Daar zijn de recente fotoreportages ook debet aan van o.a. de die ik bezoek als , dit ook mede dank zij de goodwill van Baansportfansite waar ik de mannen ook dankbaar voor ben.
En nee ik werk niet voor de media omdat ik van mijn vrijheid houdt, dat houdt niet in dat ik de foto's niet aanbied, maar de media heeft doorgaans zijn eigen bij events en aangezien ik dik 66 jaar ben heb ik ook niet meer de ambitie om daar nog meer energie in te steken.
De vrijheid om te gaan en te staan waar ik wil en opdrachten aannemen die ik wil is voor mij een groot goed en ik verkeer ook in de luxe positie dat ik alleen maar leuke dingen kan en wil doen.
Een voorbeeld is bijvoorbeeld mijn aanvraag voor de aanstaande 92ste MotoGP op het van Assen.
Keurig netjes de aanvraag gedaan, maar haast per kerende mail het antwoord gekregen dat met de opgegeven informatie Sportief Assen (ik dus) geen accreditatie ontvang.
Pre Corona was het een stuk gemakkelijker ten tijde van Peter Schorer (perschef) en met hem altijd een goed contact gehad, maar nu is er een nieuw mediateam en tsja dat zijn mensen die mij niet kennen en dan word er alleen naar de cijfertjes gekeken en om nu weer opnieuw een relatie met het mediateam op te bouwen, je voelt hem al aankomen daar heb ik niet zoveel zin meer in.
Dus heb ik besloten om ook geen aanvragen meer te doen en het TT-circuit links te laten liggen. Ik heb namelijk geen zin om elke keer het deksel op de neus te krijgen en ga ik mij meer richten op andere sportevents die het wel fijn vinden dat er een fotograaf een fotoreportage komt maken.
Ik ben ondernemer en onderneem van alles en soms kom je tegenslagen tegen en dan is het de kunst om de tegenslagen te overkomen en dus een andere weg in te slaan, bij deze.
En eigenlijk is het ook wel fijn om eens te veranderen en nieuwe wegen in te slaan. Als fotograaf moet je af en toe ook je grenzen verleggen en nieuwe dingen aan te pakken.
Vorig jaar begonnen met het volgen van de Nationale en Internationale grasbaanraces oftewel de Dutch Open Grasstrack grasbaanraces en daar heb ik zoveel in dat ik mij daar nu helemaal op stort. Het zijn nu nog wel de races in Nederland, maar wie weet wat de toekomst gaat brengen en zal ik af en toe een uitstapje maken naar bijvoorbeeld Duitsland, we gaan het zien 🙂
Een andere sport die ik bijzonder mooi vind om te fotograferen is de paardensport, zo was ik laatst bij CHEext en daar ook gastvrij ontvangen, dus er zijn best wel organisaties die het ontzettend leuk vinden dat je aandacht aan hun sport en evenementen schenkt.
De verdiensten haal ik uit het verkopen van de foto's die ik dan tijdens zo'n event maak, de ene keer verkoop je wat beter dan de andere keer maar dat zie ik als ondernemersrisico. En op deze manier kan je als fotograaf toch wat verdienen en ontlast je een organisatie die vaak ook op vrijwilligers steunt tijdens zo'n event.
Op 23 september 2023 ben ik officieel pensionado en eerlijk gezegd maak ik mij ook niet meer zo druk over het of niet ontvangen van een accreditatie, de NVJ perskaart behoud ik wel zolang ik mijn bedrijf Gino Fotografie en ICT (sinds 2006) nog heb, maar mocht ik daar mee stoppen dan zeg ik mijn lidmaatschap ook op.
Voorlopig blijf ik nog lekker doorgaan met alle leuke dingen die ik doe en fotograferen is de P van Plezier en de G van , dus komt goed.
Hebben jullie een waar je nog een fotograaf voor zoekt, neem gerust contact op, over hoe en wat daar komen we vast wel uit.
Wel in de regio Drenthe, Groningen en/of Friesland, dat is voor mij nog wel te bereizen.
Dank voor je aandacht en het lezen van dit bericht en graag tot ziens op een mooi sportevent in de nabije toekomst!!

Gino,
Sportfotograaf voor www.sportief-assen.nl

Hoogtepunten

To Top
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.