• do. mei 23rd, 2024
WK Icespeedway Thialf Heerenveen 7 april 2024 - © Gino Wiemann

Wow wow wow!!
Dat is het eerste wat ik kan bedenken na een geweldig weekend WK Icespeedway in . Wat een fantastische rijders op het ijs van het Thialf in Heerenveen. Inmiddels ken ik het klappen van de zweep wel en zoek ik steeds weer andere plekken om de foto's te maken waar ik blij van wordt.
Omdat het voor mij de eerste keer was als fotograaf bij een icespeedway kun je nog niet overal komen waar je graag zou willen. Het middenterrein was even off limits voor mij er werden maar 2 fotografen op het middenterrein toegelaten per wedstrijd/race.
En er waren best wel veel fotografen en dat is alleen maar goed voor de promotie van deze prachtige baansport.
En de laatste dag was in mijn ogen de kers op de taart. Het publiek, de rijdersvoorstelling, de races het klopte allemaal.
En zelf heb ik heel veel geleerd op het gebied van indoor fotograferen bij dit evenement.
Even voor de nerds, mijn sluitertijd was 1/1600e, F2.8 en ik heb wel met auto ISO ging het allemaal perfect.
Ook gevarieerd met de R6 II en de R7 van Canon. En ik moet zeggen dat mijn voorkeur echt uitgaat naar de R6 II, wat een prettige camera om mee te werken.
Als lens had ik de Canon RF 70-200 2.8 IS mee en de kleine Canon RF 16mm.
Met de 16mm wilde ik wat experimenteren om mee te trekken met de rijders en dat is nog best pittig, want het gaat me toch snel.
Maar overall ben ik ontzettend tevreden over het behaalde resultaat en dit smaakt naar volgend jaar 🙂
De winnaar van de WK Finale in Thialf op 7 april 2024 werd , pakte de 2de plaats en de 3de plek op het podium was voor .
Hieronder een sfeerimpressie van de 3de dag Icespeedway Thialf Heerenveen, de resterende foto's zijn weer op Google foto's te vinden.
Erik Siebelink en Baansportfansite ontzettend bedankt voor dit fantastische raceweekend en tot volgend jaar!!


Translate »