• do. mei 23rd, 2024
WK Icespeedway Thialf Heerenveen 6 april 2024 met RF 16mm_wm - © Gino Wiemann

Na de Roelof Thijs bokaal op vrijdag was het op 6 april 2024 tijd voor de eerste dag WK Finale 1 in het ijsstadion te .
Er waren een aantal Nederlandse waar ik vooral mijn aandacht op vestigde, gewoonweg omdat ik de buitenlandse rijders ‘nog' niet ken.
Het was in ieder geval een hele belevenis om dit mee te mogen maken, de diehard fotografen in deze icespeedwereld draaien hier hun hand niet voor om, maar ik vond het prachtig 🙂
En tsjongejonge wat gaat dat snel zeg. Geen remmen en met een noodgang door de bochten racen, ik geef het je te doen.
Af en toe een paar crashes en voor zover ik het kon zien gelukkig met goede afloop, alhoewel het er dan ernstig uitziet staan deze helden gewoon weer op om naar de paddock te lopen.
Het zijn ook getrainde rijders, maar toch…
Dag twee werd ook weer geopend met een rijdersvoorstelling en werden toegesproken door oud speaker van het TT-circuit Jan de Rooy. Zoals ik nog kende van het circuit doet hij dit altijd met verve en is het leuk om naar zijn woorden te luisteren.
Na de toespraken gaan alle rijders naar de paddock om zich klaar te maken voor de aanstaande heats. En dan volgt de eerste aankondiging en gaat het echt van start.
Het was voor mij als fotograaf de eerste keer bij een en om niet teveel mee te slepen had ik een Canon RF 70-200 2.8 meegenomen en mijn kleine Canon RF 16mm dit op een R7 body en de 70-200 op de R6 II.
Volgend jaar neem ik de lange lens mee, want heb van een Belgische collega beelden gezien met een Canon R3 en Canon RF 100-500 en dat zaag er uitstekend uit.
Ik wist niet precies wat ik kon verwachten aan licht, maar die ervaring ben ik nu ook weer rijker. Zoals ik altijd zeg, fotograferen is elke dag leren.
Nou is een R3 wel top of the bill, maar dat kan mijn apparatuur (R6 II en R7) ook wel aan, dus nu al uitkijken naar volgend jaar!!
Voor uitslagen en dergelijke verwijs ik graag weer naar de website van Baansportfansite.nl
Mijn dank wil ik ook nog even benoemen aan Erik Siebelink en de mannen (Jesper en Harm Jan)van Baansportfansite voor het in mij gestelde vertrouwen en de mogelijkheid die geboden werd om hierbij aanwezig te mogen zijn!
Hieronder alvast een kleine impressie van de WK Finale 1 op 6 april 2024. Later meer foto's op deze pagina met Google foto's
Translate »