Blog

Gastblog over mijn vrijwilligerswerk als sportfotograaf bij VV LEO in het seizoen 2022-2023

VV LEO 19-1 vs Gieten-Eext 19-2 11 februari 2023 - © Gino Wiemann

Dit blog is mijn eigen verhaal en hoe ik het beleef als bij de voetbalelftallen van VV LEO.
Het is al even geleden dat ik een gastblog heb geschreven en deze keer gaat het over VV LEO bij te Loon. Jullie wisten het natuurlijk allang, maar VV LEO is de leukste voetbalclub in Assen! Dat kan ik beamen, want iedereen is vriendelijk en hartelijk bij de voetbalclub, althans ik heb nog geen onvertogen woord gehoord en zo hoort het toch ook. Voetballen is plezier voor zowel de spelers, publiek en voor mij als fotograaf.
Hoe is het allemaal zo gekomen?
Eerder had ik al eens contact gezocht met het bestuur van VV LEO om foto's te komen maken van de verschillende elftallen die de club rijk is, maar door de pandemie is het toen allemaal een beetje in het slop geraakt en is het daarbij gebleven, tot vorig jaar.
Vorig jaar, het zal ergens in juni geweest zijn, de exacte datum weet ik niet meer heb ik weer contact opgenomen met het bestuur en deze keer werd er enthousiast gereageerd op mijn vraag. Na wat mailtjes over en weer een afspraak gemaakt met Richard Houtman en onder de overkapping bij de kantine hebben we toen een en ander doorgenomen. Bij het maken van de fotoreportages heb ik alle vrijheid en kan kiezen welke elftallen ik fotografeer tijdens de voetbalwedstrijden.
Doorgaans zal dat vanaf JO-171 tot en met het 1e van VV LEO zijn, maar mochten andere elftallen het op prijs stellen dan kom ik, indien mogelijk met mijn eigen werkzaamheden als fotograaf, graag bij jullie langs om de wedstrijd in beeld te brengen.
Als wijkkrant fotograaf voor Wijkvereniging Marsdijk doe ik al vrijwilligerswerk in de vorm van fotoreportages maken van activiteiten en heb ik de website voor WVMarsdijk gemaakt en onderhoud ik deze ook. En als sportfotograaf voor VV LEO doe ik het ook op vrijwilligersbasis, het enige wat ik vraag is een vergoeding voor de gemaakte foto's die ik online plaats met wederzijds goedvinden. Op deze manier kan ik mijn onkosten toch een beetje dekken en dat is fijn, want er wordt gretig gebruik van gemaakt. De prijs heb ik express laag gehouden.
Het verzenden van een afdruk kost veel meer en daarom bied ik alleen het downloaden van de foto's als digitaal bestand aan en dat gaat eigenlijk best wel goed.
Al met al vonden wij Richard en ik dit een prachtig idee en de spelers en ouders weten het ook te waarderen gezien de bestellingen op Sportief Assen
Afgelopen zondag was ook een topdag voor mij, want heb op deze dag 3 elftallen in beeld gebracht, VV LEO (Loon) 1, VV LEO (Loon) 3 en VV LEO (Loon) 4
Het was best wel koud en dan is goed en warm aankleden een must. Inmiddels heb ik ook een doos met handwarmers, erg handig en die houden mijn handen en vingers lekker warm, want met koude vingers je camera bedienen is niet prettig.
Als het zonnetje zich dan af en toe even laat zien dan is het opeens weer heerlijk weer en kunnen de handwarmers weer uit, maar voorlopig houd ik ze nog even standaard in mijn fototas.
Vind jij het nu ook leuk om voetbalwedstrijden te zien van de leukste voetbalclub van Assen kijk dan eens op hun website wanneer er wedstrijden zijn, ach weet je wat ik zet hier het linkje wel even neer dan hoef je er alleen maar op te klikken en dan zie je alle voetbalwedstrijden die er gespeeld gaan worden.

To Top
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.