• ma. mei 27th, 2024

Ideaal begin van IICH Groningen in MartiniPlaza

Anna Lapteva - foto Mariol Middel

Ideaal begin van in

Een beter begin van de zestigste editie in de nieuwe locatie MartiniPlaza had het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zich niet kunnen wensen. De eerste combinatie die donderdagmiddag het spits afbeet in de eerste wedstrijd, de in het Duitse Heede wonende Russin Anna Lapteva met Million Dreams reed een foutloze rit en opende daarmee het concours. Na haar rit liet zij zich lovend uit over de accommodatie. “Het ziet er prachtig uit, heel mooi aangekleed en een prima bodem”, aldus de amazone.

IICH Groningen-voorzitter Aadert de Vrieze had vlak voor de eerste rit het evenement officieel geopend en sprak lovende woorden richting vrijwilligers die het hebben gepresteerd in iets meer dan drie dagen MartiniPlaza om te bouwen tot een prachtige paardensportaccommodatie.

Het is voor het eerste dat het jubilerende IICH haar opwachting in de stad Groningen maakt. Na in 1963 te zijn begonnen in de toenmalige strokartonfabriek De Vrijheid in Veendam is het concours na vier jaren via strokartonfabriek Phoenix, in 1968 in de Sorghvliethal in Veendam verdergegaan. In 1997 verhuisde het naar de Eurohal bij Van der Valk in Zuidbroek en vanaf nu is MartiniPlaza de thuisbasis van de organiserende Stichting Ruitersport Noord-Nederland. Met MartiniPlaza is een contract van vijf jaar gesloten, met een optie voor nog eens vijf jaren.

De organisatie laat het jubileum de komende weken, het evenement duurt tot en met 6 januari, niet ongemerkt voorbijgaan, want in het evenementencomplex is een foto-expositie van zestig jaar IICH ingericht. Daarnaast is er woensdagavond 3 januari in het kader van het jubileum een grote showavond.

Het concours hippique kent een breed scala aan wedstrijden. De jongste ruitertjes komen aan bod, maar de al iets gevorderde jeugd. Voor hen staat er springen en dressuur op het programma, maar daarnaast komende landelijke ruiters in actie bij spring- en dressuurwedstrijden. Ook zijn er dressuurwedstrijden voor de internationale deelnemers en niemand minder dan Adelinde Cornelissen maakt donderdag 28 december haar opwachting in MartiniPlaza. Dan komen ook het jonge aanstormende talent Maarten Luiten uit Winschoten naar IICH Groningen, Linda Kouwenhoven en de regionaal bekende amazone Corine Luttjeboer en vele anderen.

Zondag 31 december is ingeruimd voor de menners met het Open Groninger Kampioenschap Mini-marathon. De tweede dag in het nieuwe jaar is ingeruimd voor de KWPN Hengstencompetitie 2023-2024. Vanaf donderdag 4 januari staan de internationale springrubrieken op het programma, met vanuit Nederland bekende deelnemers als Jur Vrieling, Suzanne Tepper, Pim Mulder, de bekende Nederlandse springfamilie Thijssen uit het Limburgse Sevenum, Henk Jan Schuttert, Albert Zoer en de twee broers Job en Weite Oldenziel.
Het publiek is alle dagen welkom in MartiniPlaza en bezitters van de “Stadjerspas” ontvangen korting op de entreeprijs.
Parkeren kan onder meer op de drafbaan nabij MartiniPlaza.
Rubrieken overzicht is HIER te bekijken (pagina opent in nieuw venster).

Translate »