• zo. jun 23rd, 2024
springen01 Foto Mariol Middel

Lachende, maar ook een aantal gespannen gezichtjes waren op de ochtend van tweede kerstdag te zien in waar het IICH (Internationaal Indoor Concours Hippique) Groningen na een rustdag werd hervat. Het was de beurt aan de jeugdige ruiters en amazones, in leeftijd variërend van 4 tot en met 13 jaar tijdens het De Wilde Wegenbouw Bixie Event. De jongste generatie spring- en dressuurdeelnemers, totaal bijna vijftig deelnemers, kwam in de ring en trachtte zo goed mogelijk te presteren. De prachtig aangeklede piste van Martiniplaza maakte op enkele van de deelnemers diepe indruk, maar het belette hen niet om een prima prestatie neer te zetten.
Bij de springruiters deden ook enkele uit de hippische sport vertrouwde namen mee. Teun van Geel, zoon van de bekende Drentse ruiters Daan van Geel en Mareille Schröder, ging foutloos over de balken die vlak boven de grond waren geplaatst. Na zijn rit kreeg Teun, net als andere deelnemers, opbouwende woorden van de jury, zodat hij de ring trots kon verlaten. Dat het hippische bloed al jong door de aderen stroomt was aan de namen van andere deelnemers te merken. Ook de dochter van Mathijs van Geel, Pleun, bekwaamde zich op het mini-parcours, net als Veerle Klontje, kleindochter van -voorzitter Aaldert de Vrieze. De werd bijgewoond door tal ouders en opa's en oma's die tweede kerstdag graag opofferden voor de jonge kroost.

Hetzelfde beeld was er in de middag bij de . Ook hier kwamen vele jeugdige deelnemers in actie.
De deelnemers kregen na afloop hun prijzen uitgereikt door de Kerstman en ook kregen zij de felicitaties van de heer De Wilde van De Wilde Wegenbouw, dagsponsor van de Bixiewedstrijd.
In de pauze, tussen het springen en de dressuur, trad op. De 28-jarige hippische entertainer Drent kwam met enkele paarden in de ring en hij toonde de jeugd en ook de oudere bezoekers dat je met geduld en begrip veel van de dieren gedaan krijgt. Drenth liet zien hoe je op een positieve manier kunt samenwerken met pony en paard.

Na de show was er voor de jeugdige deelnemers een meet en greet met Jesse Drent.

Ook de komende dagen is er veel op paardensportgebied te beleven tijdens IICH Groningen in Martiniplaza. Woensdag staan de finales dressuur pony's op het programma en ook de kür op muziek voor pony's en paarden.


Jesse Drent tijdens zijn show bij de jeugdwedstrijd bij het Internationale Indoor Concours Hippique Groningen (Foto: IICH Groningen / )
Translate »