• do. jun 13th, 2024

Rutger Gieske pakt de winst in de finale over 1.35 m.

Rutger Gieske tijdens ereronde Martiniplaza - Mariol Middel

Bij het Internationaal Indoor Concours Hippique () was het op de voorlaatste dag van het jaar de beurt aan de springruiters. In wist (Dalfsen) zaterdagavond de finale over 1.35 m. op zijn naam te schrijven. Hessel Hoekstra uit Lelystad bleek in finale over 1.30 m. de beste te zijn en in de finale van de 1.20 m. wedstrijd ging Quinten ter Harmsel (Enter) met de hoofdprijs strijken.

De afsluiter van de avond was de finale over hindernissen van 1.35 m. In een klassiek parcours met een afsluitende barrage waren het bepaald niet de minste ruiters die in de ring kwamen. Zeventien combinaties moesten het tegen elkaar opnemen en uiteindelijk kwamen van die zeventien deelnemers zeven combinaties in de barrage. Zij maakten er een spannende eindstrijd van, die in de laatste rit pas de beslissing bracht. In de tweede rit had Hessel Hoekstra uit Lelystad zich al aan kop genesteld en de ruiter uit de Flevopolder leek met zijn 7-jarige ruin op de winst af te stevenen. Niemand van de concurrenten die na hem de ring betraden kwam aan zijn tijd, of wist niet zonder fouten te blijven. Tenminste zo bleef het tot aan de laatste barragedeelnemer.

Het venijn bleek in die laatste rit te zitten. Rutger Gieske ging voortvarend van start en hij bleef tot en met de laatste hindernis foutloos. Met Eldorado, een 11-jarige ruin, klopte hij Hoekstra op snelheid. Waar Hessel Hoekstra een tijd klokte van 34.66 seconden, liet Gieske de klok op 34.53 seconden staan. En daarmee ging hij uiteindelijk met de winst strijken.

Ook Aniek Diks uit het Brabantse Vorstenbosch bleef in de barrage foutloos, maar zij reed in de voorlaatste rit niet echt snel en kwam met haar tijd van 39.57 seconden niet in de buurt van Hoekstra, die op dat moment nog aan de leiding ging.

Julian de Boer uit Nieuwleusen maakte weliswaar de snelste tijd in de barrage, maar met zijn 7-jarige ruin incasseerde hij vier strafpunten.

In de finale over 1.30 m. was Hessel Hoekstra wel de man die met de hoofdprijs ging strijken. Met de 6-jarige hengst Max Van De Marijenhoeve bleef hij foutloos in de barrage met een tijd van 33.15 seconden. De na hem startende Nicole Botma deed nog een poging die tijd te verbeteren, maar met Napoli PP Z kwam ze tot 35.41 en werd daarmee derde. De Ier Conan Wright voltooide met Ard Reason To Be de barrage foutloos in 34.60 seconden en werd tweede.

Van de deelnemers die het klassieke parcours over 1.20 m. reden, was Quinten Ter Harmsel (Enter) de beste. Romy Diks uit Uden werd met Moviestar Ad tweede en Wesley Mulder met Milaviana derde.

Zondag, oudejaarsdag, gaat IICH Groningen verder met een echte titelstrijd, het Open Groninger Kampioenschap Mini-marathon. Een dag die geheel wordt gevuld met menwedstrijden vanaf 's morgens half tien.

De foto's tonen de winnaar van de 1.35m. wedstrijd Rutger Gieske in actie en bij de prijsuitreiking (Foto's: IICH Groningen / Mariol Middel)

Translate »