• do. mei 23rd, 2024

De stand van zaken voor de Dutch Masters of Motocross in Markelo

Foto credits Thijs van der Horst

Persbericht: 05-04-2023

De stand van zaken voor de Dutch Masters of Motocross in

Na de succesvolle eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen is het uitkijken naar de tweede wedstrijd in Markelo. Deze begint steeds dichterbij te komen en staat gepland op zondag 23 april.

Thuisrijder Rick Elzinga zal dit jaar zijn titel verdedigen in de 250 klasse en is het kampioenschap sterk begonnen. Samen met Kay de Wolf staat hij aan de leiding in de tussenstand en het gevecht zal dus op de Herikerberg verder gaan! Beide rijders worden op 7 punten gevolgd door Roan van de Moosdijk en Andrea Bonacorsi en Karlis Alberts Reisulis staan vierde en vijfde in de tussenstand.

In de 500 klasse komt vijfvoudig wereldkampioen aan de start in Markelo. Herlings is terug aan het komen op zijn oude niveau en heeft zijn honderdste Grand Prix zege te pakken. Na een dubbele manche overwinning in Harfsen komt hij als leider naar Markelo, waar hij het op zal moeten nemen tegen o.a. de Fransman Romain Febvre en regerend kampioen Calvin Vlaanderen. Laatstgenoemde was in de tweede manche in Harfsen aan het aanvallen op Herlings en staat dus op scherp om ook in Markelo een gooi naar de zege te doen. Achter dit drietal volgen de privé-rijders Sven van der Mierden en Max Nagl op een vierde en vijfde plaats. Maar we mogen in Markelo ook zeker iets verwachten van de andere Nederlanders zoals Micha Boy de Waal, Mike Bolink, Lars van Berkel, Freek van der Vlist en Marcel Conijn, die in deze sterke klasse bijna allemaal in de top vijftien staan.

In de 125 klasse komt toptalent Janis Martins Reisulis aan de start. Hij staat aan de leiding voor Kasimir Hindersson, die vorig weekend tijdens de ADAC in Drehna ook op het podium plaats mocht nemen. Achter dit tweetal zijn het de drie Nederlandse talenten (Damien Knuiman, Gyan Doensen en Roan Tolsma) die in Markelo hun huid duur willen verkopen.

Ook in de 85cc klasse gaat de strijd verder tussen de Nederlander Dani Heitink en de Belg Jarne Bervoets. Beide rijders wisten in Harfsen een manche te winnen en een keer tweede te worden en staan dus gelijk in de tussenstand. Achter hun staat Dex Kooiker op 11 punten achterstand op een derde plaats voor Dex van den Broek en de Let Jekabs Hudolejs uit de stal van Hamstra Racing die al meer talenten naar de top heeft geholpen.

De wedstrijd in Markelo wordt verreden op zondag 23 april. Meer informatie kunt u vinden op de website www.motorcrossmarkelo.nl en www.dutchmastersofmotocross.nl

Tussenstanden Dutch Masters of Motocross 2023:

500:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 38 Pnt
4 Sven van der Mierden 28 Pnt
5 Max Nagl 28 Pnt

250:
1 Kay de Wolf 47 Pnt
2 Rick Elzinga 47 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
4 Andrea Bonacorsi 36 Pnt
5 Karlis Alberts Reisulis 31 Pat

125cc:
1 Janis Martins Reisulis 50 Pnt
2 Kasimir Hindersson 42 Pnt
3 Damien Knuiman 40 Pnt
4 Gyan Doensen 32 Pnt
5 Roan Tolsma 31 Pnt

85cc:
1 Dani Heitink 47 Pnt
2 Jarne Bervoets 47 Pnt
3 Dex Kooiker 36 Pnt
4 Dex van den Broek 35 Pnt
5 Jekabs Hudolejs 24 Pnt


Foto credits –
Translate »