Motorsport

Ducati Club Race 24, 25 en 26 mei 2024 TT Circuit Assen

Ducati clubraces 21 mei 2023 - © Gino Wiemann

2024

De TT en het WK Superbike zijn de twee grootste publieksevenementen op het TT Circuit Assen. Maar het zijn niet de evenementen met het grootste aantal deelnemers. Dat is voorbehouden aan de Ducati Club Race, die dit jaar al weer voor de 44e keer wordt georganiseerd door de Club Race Commissie van de Ducati Club Nederland.
Er wordt de deelnemers en het publiek wederom een zeer gevarieerd programma aangeboden.

Een belangrijk deel van het raceprogramma is uiteraard ingeruimd voor coureurs op een Ducati. De indeling van de klassen geschiedt op het type Ducati, zoals twee- en vierkleppers, maar ook op gerealiseerde beste rondetijd tijdens de kwalificaties. Maar er zijn ook klassen waar coureurs van andere merken ook aan kunnen deelnemen, zoals de Thunderbikes. In deze categorie mogen geen Japanse en Duitse viercilinders aan de start komen; verder is het merendeel van de motoren toegestaan. Daarnaast zijn er klassen voor klassieke motoren, zoals de Euroclassics en de Eurosingles. Liefhebbers van tweetakt-racemotoren komen aan hun trekken bij de IG Königsklasse, een categorie voor zwaardere tweetakten, zeg maar tweetakten vanaf 250cc. En dan zijn er ook nog de zijspannen, die aantreden in de Camathias Cup (voor klassieke zijspannen) en de Northern Sidecar Cup (voor hedendaagse driewielers).

Zoals altijd is er in het rennerskwartier ook weer van alles te beleven, zodat toeschouwers zich geen seconde hoeven te vervelen. De trainingen worden gehouden op vrijdag 24 mei, de kwalificaties en de eerste races op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei staat geheel in het teken van de races.

De eerste maandag van maart, dit jaar dus 4 maart, is voor de deelnemers altijd een speciale datum, want dan start de inschrijving om 20.00 uur. Voor de klassen waarvoor veel belangstelling bestaat is meteen inschrijven belangrijk, want ben je te laat dan kun je helaas niet meedoen.
De inschrijving geschiedt via internet: ducaticlubrace.nl

Note van de redactie:
Ook hoopt weer bij dit jaarlijkse event te zijn om de Ducati Club races vast te leggen. Hieronder alvast een teaser met foto's van de races van vorig jaar.
Foto's van vorig jaar zijn ook nog HIER te bekijken en eventueel na te bestellen als digitaal bestand.

Hoogtepunten

To Top
Translate »

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.